4.7.2011

Keitähän tänään tulee?

Tässä näyttelyä valvoessa tekee väkisinkin havaintoja ihmisistä ja muutenkin miettii elämää. Kulkijoita on monenlaista. On paikkakuntalaisia, vakiovieraita, mökkiläisiä ja heidän kesävieraitaan. On sattumalta paikalle "osuneita", jotka viettävät lomapäivää menopelillä seikkaillen ja samalla katsoen mitä herkkuja kulkureitille osuu.

Eilen näyttelyssä piipahti pariskunta, niin että kuljettajana toiminut mies jäi autoon nukkumaan happaman näköisenä. Taide ei kuulemma kiinnosta, niinpä vaimo kiertää näyttelyä innoissaan ja samalla harmissaan kun ei voi jakaa kokemustaan miehensä kanssa. Vastaavia tapauksia kävi myös viime vuonna, jopa useampia. Tämä taas panee miettimään parisuhdetta ja sitä kuinka pienillä asioilla voisi lisätä kumppaninsa onnellisuutta, vain olemalla toisen rinnalla (puolin ja toisin) vaikka kyseinen asia ei yhtään kiinnostaisi. Luulisi sentään että toimiva parisuhde kiinnostaisi.

Viimevuonna näyttelyssä kävi vieras, tyyppiä "isäntämies", joka astui puolittain ensimmäiseen aittaan, työnsi päänsä sisään seuraavaan, kurkisti kolmanteen, katsoi neljännen ovea ja tähyili viidennen suuntaan. Pyörähteli pihalla pari kertaa ja lähtiessään tokaisi: "Olipas todella mielenkiintoista!" Tuleekohan ukko myös tänä vuonna. Olisi mielenkiintoista kuulla miten hän kiteyttäisi tämän vuotisen näyttelyn.

Keitähän tänään tulee? Sää ainakin on hyvä. On sopivan viileän lämmintä pilvipoutaa kesänäyttelyille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti