6.4.2012

Näyttelyn opasteille tarvitaan lupa

Tässä vähän tietoa väliaikaisista opasteista, joita tarvitaan kulkijoita ohjaamaan kesän näyttelyihin ja muihin tapahtumiin. Yleensä nämä väliaikaiset opasteet ovat luvanvaraisia ja myös aika tarkkaan säädeltyjä, ulkoasun ja sisällönkin suhteen. Periaatteena niissä näyttää olevan pelkistetty ulkoasu ilman mainontaa, vain opastus perille. Edes aukiolo-aikaa ei saa laittaa näkyviin, vain selkeitä nuolia ja etäisyyksiä.

 Lupa anotaan Ely-keskuksesta, vapaamuotoinen sähköpostitse lähetetty anomus tarkkojen päivämäärien kera riittää. Mukaan tulee laittaa myös kartta esim. jpeg tiedostona, jossa opasteiden paikat selkeästi määritelty. Yleensä lupa annetaan molemmista suunnista lähestymismerkeille (esim. 500m) ja kääntymisnuolille paikan kohdalle.  Kyltit saa laittaa paikoilleen vasta avajaispäivänä ja ne täytyy poistaa heti näyttelyn päätyttyä.

Luvat ovat ilmaisia ja niitä saa "väliaikaisiin" tapahtumiin, mikä tarkoittaa korkeintaan "muutamia viikkoja". Lupa anomus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä käsittelyyn saattaa mennä jopa useita kuukausia.

Asia kannatta hoitaa kuntoon, jottei käy niin että kyltit kerätään tieviranomaisten toimesta pois kesken näyttelyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti