27.6.2013

Avajaisten aattona

Viimeinen viikko ennen h-hetkeä on mennyt siivillä.  Ohjelmassa on ollut ripustusta, paikkojen siistimistä, teosluetteloiden väkertämistä, julisteiden levitysretkiä lähiseudulle ja kauemmas, kehystäjällä juoksemista, muutaman lähes unohtuneide viimetipan kutsujen lähettämistä, lehtihaastatteluja paikallislehtiin ja kaikenlaista sekalaista pientä säätöä ja hyppäämistä sinne sun tänne.

Viime kesien tapaan aitat ovat olleet ampiaisten suosiossa. Kelloaitasta löytyi isohko pesä ja siinä sen verran kiukkuisia asukkaita että jouduimme ateljee koira Topin kanssa häätö-savustus-hommiin. Pieni pata pesänalle ja suht tuoretta savuavaa tikkua palamaan.

Kuten kuvasta näkyy, Topi toimi operaation aikana palovartian roolissa. Hyvin savustus toimi. Aikansa pesän väki yritti sinnittellä savussa mutta lopulta alkoi hyönteisivaasio kohti sopivampaa kortteeria. Toisessa kuvassa Topi seuraa kuinka pörriäistä vilahtaa aitan kattoikkunan raoista raikkauteen.  Huomenna avajaiset ja aika paljon on vielä tehtävää. Toivon että ampiaisten kanssa kisailu ja muu ylimääräinen on tältä erää ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti