1.7.2011

Viime hetket ennen avajaisia

Eilinen oli melkoista haipakkaa koko päivä. Aamulla viimeistelin ripustuksen. Laitoin numerolaput ja kirjoitin teoslistoja. Sitten paikalle saapui nokikolari ja tikaskärry jonka avulla oli helpompi irrottaa piipun hattu ja poistaa saunahormin tukkinut tiili.
Samoihin aikoihin saapui paikallislehden toimittaja jolle esittelin näyttelyn ja vastailin kysymyksiin. Välillä livahdin haastattelusta hormin tilannetta arvioimaan ja päästämään nokikolari ja tikakärrymies matkoihinsa. Sitten haastattelu loppuun ja teoslistat valmiiksi.

Hyppäys auton rattiin ja pari "kauppa-aittaan" myöhemmin tulevaa työtä kainaloon ja suunta kohti Lohjalla olevaa lähintä kehystäjää. Muutama pysähdys matkalla, julisteiden kiinnittämistä. Nopea visiitti kehystäjällä ja ajo espooseen jossa vähän valokopioita ja vaimo kyytiin avajaisia emännöimään.Takaisin Sammattiin ja käynti kaupassa puuttuvia avajaistarvikkeita hakemaan.

Sitten aittojen viimeistelyä. Vieraskirja ja cv:t esille. Piirrosohjeiden teko ja piirrosvälineiden esillelaitto yhteen aittaan. Väliin nurmikonleikkuuta, vähän haravointia ja kitkemistä. Ilmoitustaulun tekeminen muiden tapahtumien julisteille. Uuden kyltin tukirakenteiden tekeminen päätien varteen sekä kylttien paikoilleen asentaminen ja muuta pientä säätämistä.
Lämmitin saunan puoli kahdeltatoista ja sänkyyn kömmin joskus yhden jälkeen. Onneksi tytär ilmestyi avuksi täksi päiväksi. Homma lähtee käyntiin puolelta päivin ja avajaiset ovat päivän päätteeksi kuudelta. Ilmeisesti se on niin kun jotain synnytetään, niin loppu hetkillä on armoton rutistus ja ähky.

Nyt aamulla kello on puoli kymmenen ja näyttely avautuu kahdeltatoista. Avajaiset ovat sitten näyttelypäivän jälkeen illalla. Kiireinen päivä varmaan tästäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti