6.7.2014

Piirtämisjumppa kiinnostaa

Lauantaisin järjestettävä piirtämisjumppa herättää kiinnostusta ja siitä kysellään päivittäin. Eilen nämä jumppatuokiot alkoivat ja ensimmäisiltä jumppaajilta saatu palaute oli hyvää.

Jumpassa on kyse siitä että piirtämisen maailmaan (ja siihen mitä taiteilija työskennellessään ajattelee) otetaan tuntumaa erilaisten piirrosharjoitteiden kautta. Piirtimillä, liiduilla, kynillä leikitään ja etsitään sitä samaa luovuuden iloa jota tunnettiin joskus lapsena.  Jouko Turkka puhui muistaakseni joskus ns. "piirrustuksen opettajista", jotka tulevat pyytämättä paikalle neuvoineen ja pilaavat ihmisten luovuuden kertomalla kuinka asiat pitää oikeaoppisesti tehdä. Tätä ilonpilaamista ei piirrosjumpassa tapahdu, sillä virheitä ei ole, eikä mitään valmista tai esittävää synny, vaan etenemme harjoitteesta toiseen ja keskitymme tekemisen iloon. Ollaan kuten ohjatulla aerobic-, tai muulla jumppatunnilla, mutta nyt emme rääkkää kroppaa vaan haastamme näkemistä ja ajattelua ja yritämme saada vikuroivaa piirtäjän kättämme tottelemaan.

Näyttelyn aikana heinäkuussa vielä kolmena lauantaina 12.7. ja 19.7. sekä 26.7.  on piirrosjumppaa tarjolla halukkaille klo 14 alkaen.

Piirtämisjumpasta lisää. 

Ylimääräinen piirrosjumppa kolmannella näyttelyviikolla


Länsi-Uusimaa lehdessä 7.7. ollut artikkeli ensimmäisestä piirtämisjumpasta
Ykkössanomien juttu piirrosjumpasta 10.7. lehdessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti