12.7.2010

Murphyn laki

"Jos on mahdollista tehdä jokin asia useammalla eri tavalla ja yksi näistä tavoista johtaa onnettomuuteen, niin ennen pitkää joku tekee asian juuri sillä tavalla".
(Edward A. Murphy)


Eilen tuli mieleeni tämä ns. Murphyn laki joka tarkoittaa arkisemmin sitä että jos jokin asia voi ylipäätään mennä pieleen niin ennemmin tai myöhemmin se myös menee pieleen. Kaivon pumppuongelmat osuivat juuri "vuosisadan" helleaallon keskelle ja vedentulo lakkaa nyt kun vedelle on enemmän kuin käyttöä. Tämä jos mikä on Murphyn lakia "parhaimmillaan".

Helle sotkee muutenkin asioita. Kun elohopea kiipii yli kolmenkymmenen niin vieraiden määrä selvästi vähenee näyttelyssä. Ihmiset vetäytyvät varjoihin vilvoittelemaan, vähän samaan tapaan kuin Topi joka on löytänyt eteisen lattialta kellarin oven nurkasta vilpoisen paikan eikä näytä elettäkään että lähtisi tänään myyräjahtiin. Itselläkin on sellainen olo, josko laittaisi johonkin viileän pötköttelypaikan josta tähyilisi päiväunien seasta aitoilla piipahtelevia helteestä piittaamattomia.

Murphyn laki näyttää toimivan tänään jämptisti, kuten luonnonlait konsanaan. Juuri kun ajattelen että eipä taida ketään tulla vähään aikaan ja menen lorottelemaan lähipuskan juurelle, niin heti kaartaa autollinen ihmisiä pihaan ja yllättää minut itse teosta lantoituspuuhista.

No, tervetuloa näyttelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti